Car Cover 24

Älä hukkaa matkustusaikaa

Miten voit käyttää matkustusajan, esimerkiksi junassa, hyödyksi?

InterCity WiFi
VR:n InterCity-junissa on nettiyhteys (c) VR

Moni matkustaa lomalla, työmatkan tai muun syyn takia junalla tai muilla kulkuvälineillä pikiäkin matkoja. Tätä aikaa ei välttämättä jaksa vain istua ja odottaa kohteeseen saapumista. Aika ei myös kannata tuhlata tällaiseen vaan matkan aikana voi tehdä jotain hyödyllistä tai jotain mukavaa jonka parissa aika kuluu nopeasti.

Työt ja tehtävät

Jos tekee sellaista työtä, jossa ei tarvitse erikoisempia toimistotarvikkeita, ja jota voi tehdä osaksi työpaikan ulkopuolella niin junamatkan aikana voi tehdä töitä, joita on vielä tekemättä. Jos työhön tarvitsee tietokoneen ja nettiyhteyden, VR:n junissa on ainakin Wi-Fi sekä InterCity- ja Pendolino-juniin on lisätty pistorasiat tietokonetta ja kännyköitä varten. Jos työtä voi tehdä puhelimella vaikkapa soittaa asiakkaille, sekin onnistuu jos ei häiritse puhelun aikana muita.

Monilla opettajilla on kokeita korjattavana ja niitä voi kätevästi korjata junamatkan aikana. Kirjoitustyötäkin voi tehdä, jos pystyy keskittymään junan melussa. Eli työnteko onnistuu aika monella alalla junamatkan tai muun matkustamisen aikana, jossa vain istutaan eikä itse olla kuskina.

Työnteko matkustaessa
Liikkeessäkin voi tehdä töitä

Mukavaa luettavaa ja muuta mukavaa tekemistä

Jos pitää lukemista, kannattaa ottaa junaan mukaan kirja. Kirjaa lukiessa kuluu mukavasti aikaa. Myös lapsille voi ottaa kirjoja mukaan luettavaksi ja katseltavaksi. Lapset ja mikseivät aikuisetkin voi käyttää junassa aikaa piirtämiseen. Aikuisille on olemassa myös värityskirjoja, joita voi väritellä matkan aikana.

Eväät mukaan tai sitten ravintolavaunuun

Junamatkat ovat usein nii pitkiä että niiden aikana pitää syödä. Kannattaa ottaa eväät mukaan ja aikakin kuluu eväitä syödessä mukavasti. Jos ei halua kantaa mukana eväitä niin junissa on yleensä ravintolavaunu, josta saa ruokaa ja juomaa. Moni saattaakin viettää siellä koko matkan ajan syömällä ja juomalla jotain.

Musiikinkuuntelu

Musiikin kuuntelu on myös hyvä ajanviete junassa. Kannattaa ottaa kuulokkeet mukaan, jotta muiden ei tarvitse kuunnella juuri sinun musiikkiasi. Samalla kun kuuntelee musiikkia voi vaikka lukea kirjaa, lehtiä tai vain katsella ikkunasta ulos maisemia.

Tietokone, tabletti ja kännykkä

Moni päätyy junassa siihen, että käyttää tietokonetta, tablettia tai kännykkää. Koska junissa voi käyttää nettiä ja monilla on sellainen myös omasta takaa laitteessaan, niin on helppo kuluttaa aikaa vaikka viestittelemällä jonkun kanssa tai pelata jotain peliä.

Pelikortit ja lautapelit

Jos ei matkusta yksin niin yksi mukava ajanviete on ottaa mukaan pelikorit. Pelikorteilla voi pelata myös yksinkin. Pelikorttien avulla voi pelata vaikka kuinka monenlaisia pelejä. Mikseipä mukaan voisi ottaa myös muitakin pelejä vaikka jonkin lautapelin. Kaupoissa myydään monista peleistä matkamalleja eli ne ovat samoja pelejä pienemmässä koossa, joten ne mahtuvat hyvin laukkuun mukaan.

Rupattelu muiden kanssa

Jos ei matkusta yksin niin moni juttelee matkakaverin tai kavereiden kanssa ja ei tarvita mitään erillistä tekemistä. Jos on yksin ja tarpeeksi rohkea niin voi yrittää jutella myös vieraiden kanssa. Tällä tavalla voi saada hyvinkin mielenkiitoisia keskusteluja aikaan ja matka sujuu rattoisasti.

Kutominen ja muut askareet

Jos pitää kutomisesta tai muista tämän tapaisista askareista niin kannattaa ottaa junamatkalle mukaan jokin meneillään oleva käsityö. Pitkän junamatkan aikana saattaa ehtiä jopa kutomaan villasukat tai saamaan jo kotona aloitetun villapuseron valmiiksi.

Kamera ja kiikarit

Jos matkustaa sellaisella seudulla, jossa näkee junan ikkunasta hienoja maisemia niin niistä voi ottaa matkan aikana kameralla kuvia. Myös kiikareilla voi yrittää katsella ulos ja nähdä kaukana olevia mielenkiintoisia kohteita. Ilman apuvälineitäkin voi vain katsella ulos maisemia.

Scroll To Top