Car Cover 24

Kotimaan matkailu

Näin vietät onnistuneen viikonlopun Helsingissä

Helsingin humina ja vauhti saattaa olla pienemmän kylän turistille todella hämäävää ja saattaa olla vaikea pysyä suuren kaupungin vilinässä perässä. Näillä pienillä vinkeillä varmistat että viikonloppusi ei mene pilalle vaikka et Helsinkiä tuntisikaan kuin omia taskujasi.

Helsingin vaakuna
Helsingin vaakuna tulee Helsinkiin matkaajalle varmasti tutuksi

Älä luota suuntavaistoosi

Helsingissä saattaa eksyä suuremmankin suuntavaiston omaava ihminen, joten tutustu huolellisesti Helsinkiin vaikkapa kartasta, ja katso mihin olet menossa. Rohkene käyttää myös navigaattoria tarvittaessa ja pyydä apua paikallisilta jos sinulle iskee tukalat paikat. Helsinki voi olla huomattavasti vaikeampi kaupunki hahmottaa kuin esimerkiksi pieni taajama kylä.

Suunnittele

Helsinkiin lähtiessä kannattaa suunnitella reissua ja sen tarkoitusta hieman enemmän. Helsingissä sattuu olemaan todella paljon nähtävää ja koettavaa että valintaa ei kannata vasta paikanpäällä tehdä. Varaa aikaa kaikkiin suunnitelmiisi asioihin kunnolla, ettei satu pettymyksiä, kun aika ei riittänytkään jossain paikassa. Mieti mitä todella haluat nähdä tällä kertaa, ja mitkä voit jättää seuraavaan kertaan. Hyvin suunniteltu matka takaa hauskan matkan, mutta älä ole liian tiukka aikatauluissasi, ellet tietenkin ole sellainen luonteeltasi. Joillekkin ihmisille on helpompi vain vähän luoda pohja suunnitelmaa ja lähteä vain matkaan.

Kulkuvälineet

Kulkeminen Helsingissä voi olla ensikertalaiselle tai muualta tulleelle hankalaa ja sekavaa. Helsingissä on mahdollista matkustaa metrolla, raitiovaunulla, junalla ja bussilla. Kulkuvälineisiin kannattaa tutustua huolellisesti ennen matkustusta, ja miettiä mikä itselleen on helpoin tapa matkustaa. Helsingissä on siis runsaasti vaihtoehtoja kulkea paikasta toiseen, joten autoa et välttämättä tarvitse, ja autolla liikkuminen Helsingissä voi olla ulkopaikka kuntalaiselle haastavaa ja sekavaa. Selvitä esimerkiksi bussien numerot ja mistä ne ajavat, ennen matkustusta. Tarvittaessa kannattaa pyytää kuskia jättämään sinut oikealla pysäkillä. Ota huolella myös selvää erilaisista maksutavoista eri kulkuvälineissä, ettei viikonloppusi mene pilalle sakkojen takia.

HSL bussi
HSL:n bussit ovat helppo tapa liikkua Helsingissä

Nähtävyydet

Helsingissä on paljon hienoja nähtävyyksiä ja tekemistä, joten älä epäröi käydä uusissa ja hienommissa paikoissa. Tutustu kunnolla etukäteen Helsingin erilaiseen tarjontaan ja päätä itsellesi mieluisimmat paikat. Älä myöskään pelkää ottaa riskiä jos et ole aivan varma tuletko pitämään jostain paikasta.

Muut aktiviteetit

Helsinki on täynnä erilaisia aktiviteettejä matkailijalle, jos vain niitä osaa etsiä. Moni turisti käy varmasti perinteisimmissä paikoissa, kuten Linnanmäellä, Kiasmassa ja katsomassa eduskuntatalon. Tämän lisäksi Helsingistä löytyy todella paljon tasokkaita ravintoloita ja baareja, joihin kannattaa tutustua. Jos haluat hieman jännitystä lomaasi, käy kokeilemassa jotain Helsingin monista Escape Roomeista! Ja jos olet enemmän extremen perään, voit vaikkapa mennä meren rantaan SUP-lautailemaan!

Escape Room
Escape Room on hyvä aktiviteetti Helsingissä

Varaa

Jos aiot yöpyä hotellissa tai muussa vastaavassa, kannattaa Helsinkiin mennessä aina varata huone etukäteen. Kannattaa myös varmistaa onko Helsingissä silloin tapahtumia, kun olet sinne menossa, sillä jos on, voit olla varma että melkein kaikki hotellit on buukattu melkein täyteen. Helsingissä tietenkin on monta hotellia, joten erilaisista varaus sivustoista näet niiden tilanteen. Helsingissä on tietenkin motellejakin ja paljon muunlaisia yöpymis mahdollisuuksia. Katso hotelli myös sopivalta paikkaa Helsinkiä, joka vastaa sinun suunnitelmiasi, etten joudu reissaamaan kamalan pitkiä matkoja, joihin uhrautuu taas aikaa.

Ota vinkkejä

Ystäviltä, sukulaisilta ja muilta kannattaa ottaa vinkkejä vastaan ja kysyä mitä he suosittelevat. Varsinkin kun he tuntevat sinut ja tietävät mistä pidät. Ota siis ihmeessä kaikki vinkit vastaan ja suunnittele matkaasi niiden kanssa. Mutta vaikka ystäväsi eivät pitäneet joistain tietyistä nähtävyyksistä mistä sinä olet kiinnostunut, älä luovu niistä, sillä voit aivan hyvin pitää niistä itse.

Scroll To Top