Car Cover 24

Mihin voit muuttaa remontin ajaksi?

Remontteja tehdään paljon ja usein ne eivät ole niin suuria, että kotona ei voisi samalla asua. Mutta varsinkin kylpyhuoneen tai keittiön remontin aikana on vaikea asua kotonaan, jos ei voi käydä vessassa, peseytyä ja tehdä ruokaa. Asbestitöitä vaativissa remonteissa muuttaminen on taas pakollista, mikäli asbestikartoituksessa on ilmennyt purettavaa materiaalia. Monissa vanhoissa taloyhtiöissä tehdään putkiremontteja ja muita suuria remontteja, joiden ajaksi pitää muuttaa aina pois. Joskus pitää muuttaa remontin pois kotoa jopa useaksi kuukaudeksi. Siksi pitää selvittää missä voisi asua sen ajan.

Ystävät ja sukulaiset

Jos samalla paikkakunnalla asuu läheisiä ihmisiä, niin se on hyvä mahdollisuus saada tilapäinen majapaikka remontin ajaksi. Tämä on hyvä varsinkin jos remontti ei kestä kovin kauaa. Kannattaa miettiä tarkoin jos remontti kestää useita viikkoja tai kuukausia, että pitäisikö keksi jokin muu majoitus. Jos asuu liian kauan jonkin läheisen luona niin se voi helposti aiheuttaa riitoja. Vaikka muuten tulisi hyvin toimeen, niin saman katon alla asuminen voi olla huono idea. Ihmisillä on mm. erilaisia käsityksiä siitä milloin asunnossa on siistiä ja kaikki eivät pidä jos vaatteita ja muuta tavaraa lojuu siellä sun täällä asuntoa. Riitaa voi tulla myös monesta muusta asiasta. Muutaman päivän aikana voi tulla hyvin toimeen, mutta pitempi aika voi saada aikaan ristiriitoja.

Vanhemmille muutto
Remontin ajaksi voi muuttaa esimerkiksi vanhemmille

Väliaikainen vuokra-asunto

Jos remontti on pitkä, niin yksi parhaita ideoita voisi olla asunnon väliaikainen vuokraus. Vuokralle tarjotaankin myös sellaisia asuntoja, joissa on kalusteet valmiina ja vuokra-aika vain väliaikainen. Asunnon omistaja voi olla vaikka itse vain reissussa sen ajan ja haluaa asunnon väliaikaisesti vuokralle. Remontit ovat usein kalliita, joten tämä vaihtoehto tekee siitä yhä kalliimman. Yksi vaihtoehto on vuokrata vain huone jostain soluasunnosta, jos kykenee asumaan vieraiden ihmisten kanssa samassa asunnossa.

Vapaa-ajan asunto

Jos omistaa mökin tain muun vapaa-ajan asunnon, niin sinnekin voi muuttaa remontin ajaksi. Jos vain paikka on tarpeeksi lähellä omaa kotia ja sieltä voi käydä töissä. Jos remontti sattuu loman ajaksi niin silloinhan voi lähteä kauemmaskin mökkeilemään. Jos voi itse valita remontin ajankohdan niin kannattaa miettiä voisiko se olla loman aikana. Silloin pääsisi halvemmalla ja ei tarvitsisi vaivata ketään muuttamalla heidän luokse. Jos jollain läheisellä olisi loma silloin ja hän ei olisi kotona, niin silloin voisi myös kysyä voisiko pitää hänen talostaan tai asunnostaan huolta sen ajan. Silloin siitä hyötyisi kummatkin.

Lomailu

Jos remontti olisi loman aikana, niin oman loma-asunnon sijaan voisi lähteä jonnekin myös lomalle. Silloin ei ainakaan kannattaisi pistää rahoja asunnon vuokraamiseen vaan samalla rahalla pääsisi jonnekin muualle lomailemaan. Voisi vaikka vuokrata jostain ulkomailta asunnon, joka on monessa muussa maassa halvempaa kuin Suomessa. Yksi vaihtoehto olisi lähteä vain kiertämään maailmaa. Jos sukulaisia ja ystäviä sattuisi olemaan ympäri Suomen tai jopa ulkomailla niin heidänkin luonaan voisi käydä kyläilemässä jonkin aikaa.

Asuntoauto asumuksena
Asuntoauto on yksi vaihtoehto asumispaikaksi remontin aikana

Matkailuauto tai – vaunu asuntona

Jos omistaa matkailuauton tai – vaunun niin niissäkin voisi tietysti asua remontin ajan. Monilla paikkakunnilla on leirintäalueita, joihin voisi matkailuauton tai – vaunun parkkeerata. Niistä löytyy hyvät huoltotilat ja muut palvelut joten siellä pärjää pitemmänkin ajan. Monet tekevätkin sitä ympäri vuoden talvisin hiihtokeskuksissa ja kesäisin leirintäalueella. Jos oma koti on omakotitalo, niin asuntoautossa tai -vaunussa voisi tietysti asua remontin ajan myös omalla pihalla. Samalla voisi seurata läheltä remontin etenemistä ja mahdollisesti jopa auttaa välillä remontoimisessa.

 

Scroll To Top