Car Cover 24

Oman matkablogin aloitus

Näin voit aloittaa oman matkablogisi

Blogin pitäminen voi olla harrastus tai jopa elannon lähde, mutta usein se on mukavaa tekemistä. Blogeja on olemassa erilaisia mutta näillä vinkeillä voit aloittaa oman matkablogisi.

Valitse sivusto

On olemassa ilmaisia blogisivustoja, ja sitten on kuukausi maksullisia blogisivustoja. Yleisimpiä on maksuttomat blogisivustot. Kaikki toimivat periaatteessa samalla tavalla, mutta eroavat hieman toisistaan esimerkiksi ulkoasuiltaan. Valitse siis itsellesi mieleinen sivusto, joka vastaa omaa makuasi. Vaihtoehtoisesti voit perustaa myös oman sivusi, mutta silloin sinun tulee huolehtia ylläpidosta ja teknisestä puolesta itse. Tämä tarkoittaa mm. webhotellin vuokraamista ja nettisivun asentamista palvelimelle. Oman nettisivun tekeminen luo lisää velvollisuuksia, mutta se myös mahdollistaa enemmän.

Tee tunnukset

Ensin sinun pitää kirjautua blogi sivustolle, ja luoda blogi. Mieti tarkasti millaisen nettiosoitteen haluat blogillesi. Nimen keksimiseen kannattaa käyttää reilusti aikaa, jos haluat blogistasi muistettavan. Keksi joku iskevä nimi blogillesi ja tee omat tunnukset sivustolle.

Luo

Kun olet luonut blogin, pääset muokkaamaan sen ulkoasua. Taas tähänkin kannattaa käyttää reilusti aikaa, ja miettiä minkä näköisen haluat blogistasi. Haluatko tehdä siitä oman näköisesi, vai haluatko muokata sitä muille ihmisille helpoksi luettavaksi? Pääset blogissa muokkaamaan esimerkiksi bannereita, malleja, taustakuvia ja järjestystä. Kaikki osat kannattaa ensin asetella paikoilleen, miten uskot että lukijoiden on helpoin niitä katsella ja lukea. Blogin asettelun opetteleminen saattaa olla aikaa vievää, mutta netistä löytyy lukuisia ohjeita, miten pystyt oppimistasi helpottamaan, joten mahdoton tehtävä se ei ole. Kun olet asetellut bannerit sun muut osat paikoilleen, voit lisätä sivuillesi taustakuvan ja muita kuvia. Kuvat kannattaa tietenkin valita omista matkoistasi, ja niitäkin pystyy muokkaamaan esimerkiksi siten että kuvat vaihtelevat bannerissa ylhäällä. Muokkaa siis blogiasi rauhassa, ja tee siitä sen näköinen kuin itse haluat ja sinun on sinne mukava kirjoittaa.

Esittely

Blogin etusivulle kannattaa kirjoittaa suppea mutta kuitenkin melko kattava esittely itse blogista ja itsestäsi. Kerro mistä blogissasi kerrot ja että mitä se käsittelee, mutta älä unohda kertoa itsestäsi. Lukijoita usein kiinnostaa millainen ihminen blogia kirjoittaa ja ylläpitää, joten ole rohkea ja kerro reilusti esimerkiksi omasta luonteestasi ja harrastuksistasi sekä mielenkiinnon kohteistasi. Yritä tavoitella esittelyllä sitä, että lukija haluaa seurata blogiasi ja lukea postauksiasi, eli yritä herättää kävijän mielenkiinto blogiasi kohtaan.

Ensimmäinen postaus

Ensimmäisessä postauksessa yleensä kerrotaan vielä enemmän itsestään ja mielenkiinnon kohteistaan. Ensimmäisessä postauksessasi voit esimerkiksi kertoa miksi olet blogin aloittanut ja miksi haluat kokemuksiasi jakaa. Kun kyse on matkablogista, voit vaikka kertoa missä maissa olet jo vieraillut tai minkälaisissa paikoissa olet käynyt. Kerro myös mihin haaveilet matkustaa tai missä haluaisit käydä. Älä pelkää käyttää kuvia postauksissasi reilusti, sillä ne värittävät pelkkää tekstiä todella paljon. Blogiin kannattaa julkaista myös kuvia itsestään tai muista sinulle tärkeistä ihmisistä, sillä ihmiset haluavat myös saada visuaalisen kuvan siitä, millainen ihminen olet. Ensimmäisessä postauksessasi voit myös kertoa tulevaisuudesta ja siitä mitä aiot blogiisi kirjoittaa, ja perustella, miksi sitä kannattaa lukea sekä seurata. Jokaisen kirjoituksen loppuun kannattaa pyytää ihmisiä kertomaan mielipiteitään blogistasi, ja tietenkin toiveita, mistä he haluaisivat sinun kirjoittavan.

Scroll To Top