Car Cover 24

Ota nämä asiat huomioon valmistautuessasi lentämään lentokoneella!

Lentäminen, tuo mahtava stressinpoistaja. Voiko mikään viedä stressiä kauemmas kuin lentokoneeseen istuminen ja ajatus siitä, että saat viettää määritellyn ajan palmun alla.

Toki toisille lentäminen on kaikkea muuta kuin stressinpoistaja. Suurin osa lentomatkustajista kaiketi matkustaa työn vuoksi. Joten ehkäpä lentäminen myös toisilla lisää stressiä. Etenkin silloin, kun lentopelko on melkoinen.Lentokone

Lippu

Olit sitten suuntaamassa työmatkalle tai lomamatkalle, osta lippusi ajoissa. Osta siis lippusi heti, kun päivät lentämiseen ovat varmistuneet. Hyvissä ajoin lippuja selatessa pystyy tekemään hintavertailua ja poimimaan edullisimman vaihtoehdon lennoista määränpäähän. Tai vaihtoehtoisesti löydät perille nopeimman reitin. Ihan miten itse parhaaksi näkee.

Muista myös tulostaa lippu. Vaikka nykyisin toitotetaan, että kentällä et mukanasi tarvitse tulostettua versiota lipusta. Ota se kuitenkin. Vielä monessa maailman kolkassa se tarvitaan. Ja voit joutua selvittelemään asiaa perin mukavien kenttävirkailijoiden kanssa, jos tulostettua lippua ei sinulta löydykään.

Passi

Passin tarvitset aina lennolle lähtiessä. Siis aina. Vaikka Schengen-maissa matkustellessa riittää virallinen henkilökortti takaamaan, että sinä olet juuri sinä, kannattaa luottaa silti enemmän passiin. Passi on käypä henkilötodistus joka maailman kolkassa.

Käsimatkatavarat

Lennoille on määritelty aina käsimatkatavaroiden koko ja paino. Tarkasta siis lipustasi, lentoyhtiösi nettisivuilta tai soittamalla asiakaspalveluun, mikä on suurin sallittu koko ja paino käsimatkatavaroissa.

Huomioi myös rajoitukset käsimatkatavaroissa. Nesteet pitänee useimmiten pakata 100ml purkkeihin ja purnukoihin, jonka lisäksi ujuttaa ne minigrip-pussukkaan. Hiuslakat ynnä muut ponnekassupullot on lennoilla yleensä kiellettyjä, hiusvahat taas pakkauskoosta riippuen joko sallittuja tai ruumaan laitettavia. Käsimatkisten sallitun sisällön saa myös tarkistettua lentoyhtiöltä. Ja viimeistään sedät ja tädit turvatarkastuksessa nappaavat laukustasi ei sallitut-tuotteet pois.

Ruumaan menevät matkatavarat

Lipusta usein näkee myös sallitut ruumaan menevät matkatavarat. Lähinnä sen, montako laukkua lippusi sisältää ja paljonko matkatavarat saa painaa. Lähtöselvityksessä henkilökunta punnitsee aina matkatavarat. Useimmin muutaman ylikilon saa anteeksi, etenkin kun näyttää perin surkuttelevaiselta tai antaa pienen tipin virkailijalle. Jos taas ylikilot eivät mene läpi virkalijalle, saat maksulapun jonka määrittelemä summa suoritetaan lähtöselvityksen toimistoon. Toisinaan myös tämänkin saattaa saada vielä jälkeenpäin anteeksi..

Ole ajoissa

Maisemat lentokoneessa
Lentokoneessa istuessa voi rentoutua maisemien ääressä

Saavuthan kentällle ajoissa, saavuthan. Pahinta mitä voi olla, on pyrkiä lähtöselvitykseen myöhässä. Tai vielä pahempaa on se, että olet tsekannut itsesi lennolle, tullut läpi turvatarkastuksesta, mutta missaat koneen koska menet myöhässä portille. Siiinä vasta ketutusta riittää. Ole siis ajoissa, niin lähtöselvityksessä kuin portillakin ja et takuulla missaa lentoasi. Varaudu myös siihen, että turvatarkastuksissa saattaa olla jonoa, paljon.

Naukku ja ryyppy

Otathan muut lentomatkustajat huomioon. Niitä kun ei kanssasi välttämättä ole kuin muutama sata.. Jos olet ottanut tukevan nousuhumalan jo kentällä lievittääksesi lentopelkoa, ei auta kuin toivoa että pian iskee laskuhumala joka kestää aina kohteeseen saakka. Mikään tuskin on ärsyttävämpää lentomatkoilla, kuin suomalainen, humalainen ja riitelevä pariskunta. Tai vastaavasti keski-ikäinen juuri eronnut sinkkumies, joka yrittää vikitellä lentoemoja. Puhumattakaan toinen jalka haudassa olevasta seksiturismiin hurahtaneesta suomalaisesta rouvashenkilöstä. Joten, jos on pakko ottaa konjamiinit ennen lentoa, älä vedä övereitä. Sitä paitsi överikännissä et välttämättä pääse koneeseen, jos henkilökunta arvioi sinut liian humalaiseksi.

Kanssa matkustajat

Niitä todella saattaa lennollasi olla sata tai pari muutakin. Joten kärsivällisyyttä koneeseen pääsyssä, kärsivällisyyttä vessajonossa, ruuan kanssa ja ihan kaikessa. Lentokoneen henkilökunta palvelee aivan varmasti jokaista matkustajaa yhtä reilusti ja pyrkii toteuttamaan jokaisen matkustajan pyynnön. Kärsivällisyyttä siis vaaditaan.

Ainainen ongelma

Mitä pukea päälle lennolle? Lähtömaassa lämpömittari näyttää -16, kohdemaassa taas +32. Kentillä on aina kylmä ja koneessa vaihtelevasti kylmä tai kuuma. Lennon aikana jalatkin turpoavat. Jokainen ratkaiskoon pulman omalla tavallaan. Allekirjoittanut harjoittaa yleensä edellä mainitussa tilanteessa kerrospukeutumista, josta voi kuoriutua lentokoneen vessassa ennen kohteeseen laskeutumista.

Scroll To Top