Car Cover 24

Turboahdetun moottorin ominaisuudet

Turboahdetulla autolla on ilo ajaa, sillä tällaisessa autossa on potkua. Turboahdetulla moottorilla varustettu auto kiihtyy nopeasti, joten pääset liikenteen sekaan joustavasti myös lyhyeltä kiihdytyskaistalta. Isoillakaan kierroksilla ajaminen ei kuluta suuria määriä polttoainetta, joten turboahdin tekee ajamisesta myös taloudellisempaa. Turboahdetun moottorin ominaisuudet ovat kehittyneet viime vuosikymmeninä huomattavasti. Tänä päivänä turboahdin löytyy lähes kaikista uusista dieselautoista, ja sellainen voidaan asentaa myös bensa-autoon. Säännöllinen huolto pidentää turbon ikää ja siirtää kallista ahdinremonttia tuonnemmaksi. Lue lisää turbohuollosta ja turboahdetun moottorin ominaisuuksista!

Turboahdetun moottorin ominaisuudet

Turboahtimella varustettu auto saa enemmän ilmaa ja polttoainetta kuin tavallinen moottori. Näin ollen turboahdetusta autosta saadaan irti isommat tehot. Turboahdin toimii pakokaasun hukkaenergialla. Ennen kuin pakokaasu päätyy pakoputkeen, se päätyy joko kokonaan tai osittain turboahtimen turbiiniakselin, ja saa sen pyörimään. Turbiiniakseli on liitetty kompressoriin, joten akselin pyöriminen saa ilmaa kompressoitumaan moottoriin polttoaineen kanssa poltettavaksi. Jos autossasi on turboahdettu moottori, on sen kokonaishyötysuhde korkeampi kuin vapaasti hengittävän moottorin hyötysuhde. 

Laakerit vaativat jatkuvaa voitelua, ja koska laakerien pinnalla olevan öljyn lämpötila saattaa nousta jopa 600-asteiseksi, on öljyn oltava varsin laadukasta. Ahtimen voitelijana toimii auton oma öljykierto ja moottoriöljy. Jotta turboahdin kestäisi mahdollisimman pitkään, kannattaa auton öljynvaihtovälit pitää lyhyinä ja säännöllisinä. Nykyaikaisissa autoissa valmistajan suosittelema öljynvaihtoväli saattaa olla jopa 30 000 km, mutta jos ajat autollasi pääsääntöisesti lyhyitä matkoja, kannattaa öljyt vaihtaa jopa niinkin usein kuin 15 000 kilometrin välein. Öljyjen vaihtaminen maksaa alle satasen, ellei tee sitä itse jossain tee-se-itse-hallissa tai kaverin montussa. Tällä hinnalla voidaan siirtää ahdinremonttia, mikä saattaa maksaa jopa 2000 euroa. 

Milloin turbohuolto on järkevää tehdä 

Turboahdettu moottori

Turbon toiminnassa tapahtuneisiin muutoksiin kannattaa kiinnittää huomiota, ja ottaa niiden tiimoilta yhteyttä asiantuntevaan autokorjaamoon. Kun teetät turbohuollon ajoissa, säästät rahaa. Ahdinremontti saattaa maksaa peräti pari tonnia, kun taas turbohuollosta voi selvitä alle kolmella sadalla eurolla (riippuen tietenkin siitä, mitä ahtimelle pitää tehdä).

Milloin turbohuolto on järkevä tehdä? Esimerkiksi silloin, jos turbo on heikentynyt, eli auto kiihtyy normaalia hitaammin. Myös silloin, jos nopeutta ei ole enää helppo ylläpitää, tai jos turbo pitää poikkeavaa ääntä (esimerkiksi vihellystä), kannattaa soittaa autokorjaamoon. Sininen tai harmaa savu ovat niin ikään merkkejä siitä, että turbossa on jotain vikaa. Mikäli kojelautaan syttyy moottorin vikavalo, on yhteydenotolla ja turbohuollolla jo kiire. 

Miten turbohuolto tehdään?

Turbon huolto alkaa ahtimen tarkastuksella. Auton korjaaja tutkii ahtimen yleiskunnon silmämääräisesti. Akselivälys tarkastetaan sormituntumalla. Näin havaitaan mahdolliset siipipyörävauriot. Yleiskuntotarkastuksen aikansa saadaan selvyys myös turboahtimeen liitettyjen apulaitteiden eli painekellon tai servon kunnosta. Jos yleiskuntotarkastus ei riitä määrittämään ahtimen huoltotarvetta, pitää ahdin purkaa. Turbon puhdistus ja purkaminen paljastavat piilevät viat, esimerkiksi turbiinipuolen männänrenkaan ja männänrengasuran vauriot. Samalla selviää se, jos ahtimen toimintahäiriöt johtuvat akselin naarmuuntumisesta öljyn epäpuhtauksien takia, tai jos kyseessä ovat esimerkiksi ylikierrosten siipipyöriin aiheuttamat vauriot. Turboahtimen purkamisen yhteydessä kaikki osat voidaan tarkastaa perinpohjaisesti. Näin selviää muun muassa akselin suoruus ja pakopesän halkeamat.

Purkamisen jälkeen osat pestään ultraäänipesurin avulla. Lian alta saattaa paljastua uusia vaurioita. Turbohuoltoon kuuluu yleensä myös laakeripesän, turbiinisiipipyörän ja pakopesän teräsrae- tai kuulapuhallus. Jos kompressorikotelossa on vakavia hapettumia, puhalletaan sekin. Akselin laakeripinnat ja männänrengasurat kiillotetaan sorvissa, ja tarpeen vaatiessa myös pakopesän laipat oikaistaan sorvin ja nauhahiomakoneen avustuksella. Lopuksi akselikokonaisuus kootaan ja tasapainotetaan, ja sitten keskiosan puhdistetut osat kootaan ja tarkastetaan vielä kerran. Vielä on vuorossa viimeistelytasapainotus ja turboahtimen kokoonpano. 

Laadukkaasti tehdylle turbohuollolle voi odottaa ainakin vuoden takuuta. Turbohuolto kestää yleensä kahdesta kolmeen päivään, joten joudut olemaan muutaman päivän erossa kulkupelistäsi – tai ottamaan sijaisauton siksi aikaa. Jos haluat autosi nopeasti takaisin ajoon, voidaan turbohuolto korvata vaihtoahtimella, mutta vaihtoahdin tulee usein kalliimmaksi kuin turbohuolto. Turbohuollosta maksat muutamasta satasesta noin seitsemään sataan euroon, riippuen siitä, kuinka paljon työtä sen kunnostaminen vaatii. Pahoin vaurioitunut tai erikoinen ahdin aiheuttaa tietenkin lisätyötä, minkä lisäksi urakassa tarvittaneen enemmän uusia osia ja erikoistyökaluja. Jos turbossa on sähköservo tai alipainekello, lisää sekin työaikaa. 

Scroll To Top